Porównuj ceny przesyłek i znajdź najtańszego kuriera
Założony: 2011-01-11 12:22:08 przez: Radwan - przeglądane: 53281 razy
Radwan
W dniu 2011-01-11 (12:22) Radwan napisał/a:
Magazyn: wydanie kurierowi 11/01/2011 10:14:52 Przesyłka wychodząca z sortowni WBA
Czy to znaczy że przesyłka już jest w drodze?
~ majka
W dniu 2011-01-14 (22:00) majka napisał/a:
[wymoderowano]
----------
Rozumiem to jako przejaw sympatii wobec porównywarki, ale wydaje mi się, że kilkulkukrotne wyrażanie tego antypatią do kogoś innego może zostać opatrznie zinterpretowane.
Administrator : KK
~ Glicame7
W dniu 2011-01-15 (12:07) Glicame7 napisał/a:
Hi guys,
Would you like to watch the green hornet online free? It is not released yet but you can watch it online already!
Click here to watch-thegreenhornetonline.com/>watch the green hornet online
TwojaPaczuszka
W dniu 2011-04-05 (14:17) TwojaPaczuszka napisał/a:
Masz już gotową odpowiedź: przesyłka została wydana kurierowi i jest już w drodze,zresztą piszesz o tym w pierwszym poście.
palermo1999
W dniu 2011-06-20 (12:08) palermo1999 napisał/a:
W ostatnim tygodniu przed swietami wielkanocnymi 2011 wyslalem paczke z angli do polski. Jak wiadomo paczki te przejmuje zawsze jakas firma kurirska w Polsce. Nadalem dwa kartony. Jeden z rzeczami i drugi z monitorem i komputerem. Na tym drugim kartonie z kazdej strony specjalnie byla kartka A4 z napisem ostroznie. Kierowca musial kopac moja paczke poniewaz nie mozliwe zeby od jakiegos pojedynczego upadku sprzet zostal az tak uszkodzony. Ponadto firma od tamtej pory przeciaga zreklamacja jak tylko moze. Radze uwazac bo nie dbaja o swoich klientow
~ darek
W dniu 2011-08-02 (15:57) darek napisał/a:
NIe radze DPD ,przesylka idzie 3 dni hamstwo.NIE POLECAM .Stracili wlasnie nastepnego klienta
~ gość anonimowy
W dniu 2011-10-16 (13:36) gość anonimowy napisał/a:
ja odebrałam paczkę z akwarium i jest pęknięte ale kurier DPD zaręczał że napewno jest całe że nie trzeba sprawdzić no i niestety co robić czy można jakoś to cofnąć mój email agatta22@amorki.pl
~ gość anonimowy
W dniu 2011-10-20 (06:24) gość anonimowy napisał/a:
Agato,
termin na zgłoszenie tzw. wad ukrytych podczas transportu to 7 dni roboczych. W tym czasie możesz ponownie wezwać kuriera ( najlepiej poprzez firmę, w której robiłaś zlecenie trasportowe) w celu spisania protokołu szkody. Najważniejsze, a by zachować oryginalne opakowanie przesyłki.
Pozdrawiam
gopost
W dniu 2011-11-05 (17:19) gopost napisał/a:
Mimo wszystko polecam otwierać paczki przy kurierze. Wtedy odpada pierwszy ustęp artykułu 76 Prawa Przewozowego, najczęściej stosowany przez firmy kurierskie:
Art. 76. Prawo przewozowe.
Przyjęcie przesyłki przez uprawnionego bez zastrzeżeń powoduje wygaśnięcie roszczeń z tytułu ubytku lub uszkodzenia, chyba że:
1) szkodę stwierdzono protokolarnie przed przyjęciem przesyłki przez uprawnionego,
2) zaniechano takiego stwierdzenia z winy przewoźnika,
3) ubytek lub uszkodzenie wynikło z winy umyślnej lub rażącego niedbalstwa przewoźnika,
4) szkodę nie dającą się z zewnątrz zauważyć uprawniony stwierdził po przyjęciu przesyłki i w terminie 7 dni zażądał ustalenia jej stanu oraz udowodnił, że szkoda powstała w czasie między przyjęciem przesyłki do przewozu a jej wydaniem.
Pozdrawiam
Jan Pisula
gopost.pl - Wysyłka bez wysiłku.
~ gość anonimowy
W dniu 2011-11-12 (19:40) gość anonimowy napisał/a:
Szkoda że wszyscy źle interpretują sprawdzanie paczek przy kurierze. Owszem jest taka możliwość, ale najpierw trzeba złożyć podpis kurierowi bo do tego momentu to on jest odpowiedzialny za paczkę.
~ gość anonimowy
W dniu 2011-12-22 (18:22) gość anonimowy napisał/a:
UWAGA NA DPD
Już drugi raz nie dostałam przesyłki, bo kurier uznał, że nie chce mu się jechać na wieś, więc poinformował, że nie ma takiego adresu (inne firmy kurierskie, które dostały ten sam adres od tego samego nadawcy trafiły).
W momencie, kiedy zaczęłam sprawdzać co się dzieje, 22 grudnia (minęły 2 tygodnie od wysłania i żadnego kontaktu) okazało się, że właśnie dziś przesyłkę odesłali. Okazało się też, że można przesyłkę zatrzymać w Poznaniu, jutro, czyli 23 grudnia.
Dowiedziałam się, że przesyłkę dostanę kiedyś po świętach, bo mimo, że w ofercie jest wysyłka ekspresowa, czyli w 24 godziny, to z Poznania się w taki sposób nie da wysłać.
Zamierzam poinformował wszystkich nadawców, u których zamawiam towary, żeby NIGDY NIE WYSYŁAŁ Z DPD
~ szczecinianin
W dniu 2012-01-02 (22:30) szczecinianin napisał/a:
Niestety są wyjątki od reguły.Takim wyjątkiem jest oddział DPD w Szczecinie.Nie mogę po "kontakcie" z tą firmą (jeden jedyny i ostatni) stwierdzić aby ta firma-jej pracownicy dyspozytorka,kurier-nadzór szczebla podstawowego kierowali się dobrem klienta i w sposób należycie wykonywali powierzone im zadania.Nie polecam nikomu tej firmy kto ceni sobie profesjonalizm,troskę o towar i rzetelność zleconej usługi,bo spotka go srogi zawód.Zapewne nie wszyscy mają taki stosunek do pracy i klienta jak kilku tych pracowników którzy przyczynili się do takiej a nie innej opinii jaką w internecie na stosownych forach umieszczam-Ja miałem pecha i niestety na takich trafiłem.Osobiście już więcej z tej firmy nie skorzystam
kamilful1
W dniu 2012-01-06 (14:05) kamilful1 napisał/a:
Linehaul: przyjęcie 06/01/2012 07:02:29 Przesyłka wchodząca do sortowni RAD
Czy w 06 stycznia dostarczą przesyłke?
Skoro o 07:02 Przesyłka wchodząca do sortowni RAD.
~ gość anonimowy
W dniu 2012-01-07 (23:09) gość anonimowy napisał/a:
Jak czytam wasze wypowiedzi to mnie śmiech ogarnia. Dlaczego w przypadku kurierów zdarzają się opóźnienia w dostarczeniu ??? Wina najczęściej leży po stronie odbiorcy dlaczego ?????
1. nie odbiera telefonu ( kurier nie ma czasu jeździć w tą i spowrotem i wypytywać o kowalskiego kiedy niejednokrotnie kilku lub kilkunastu we wsi mieszka.
2. brak numeru domu na budynku !!!!!!!! absurd ludzie macie niejednokrotnie chaty za kikaset tyśków a pieprzonego numerku za 50 zl na domu nie możecie zainstalować ... skąd kurier ma wiedzieć który dom to Twój
3.Błędne dane na listach przewozowych albo niekompletne ( brak nr domu ulicy , telefonu zły kod pocztowy )
4. Wybudowania domy oddalone kilka km od wioski w polu / lesie gdzie dojazd jest najczęściej drogą polną posiadającą kilka rozwidleń bądź stan tej drogi kwalifikuje się do poruszania się traktorów a nie auta kurierskiego
5. Awizo ... bądź niespodziewane zmiany adresu z powodu Ale ja jestem w pracy ???? Pamiętajcie jednak że kurier też jest w pracy.
Przez takie manewry utrudniacie pracę osoby która próbuje zarobić na chleb .. wydłużacie czas pracy nawet o kilka godzin ( kurier tez ma rodzinę !!! )
Więc nim zaczniecie psioczyć na kuriera zastanówcie się ...komu zależy na paczce ??? Tobie czy kurierowi ???
Sprawdzanie paczek przy kurierze... najczęściej zdarza się że zakupiony towar wysyłany jest źle zapakowany bądź w nie których przypadkach celowo wysyłany uszkodzony a sprawdzenie paczki przy kurierze jest możliwe tylko i wyłącznie po podpisaniu potwierdzenia odbioru później już tylko od Was i Waszego zachowania zależy jak postąpi kurier !
geronimo23
W dniu 2012-01-10 (11:04) geronimo23 napisał/a:
Mam pytanie. Otóż zamówiłem pierwszy raz kuriera DPD na dziś, wydrukowałem list przewozowy i protokół przekazania w 2 egz. i teraz mam pytanie, czy list przewozowy mam sam nakleić na karton ( wydrukowany jest na zwykłym papierze, nie na naklejce), czy dać go tylko kurierowi? i czy dodatkowo napisać flamastrem adres odbiorcy?
kropkawkratke
W dniu 2012-05-04 (17:25) kropkawkratke napisał/a:
Ja dostałam "kangurki" i sama je naklejam na paczkę.
~ Rozbawiony do łez
W dniu 2012-08-04 (09:28) Rozbawiony do łez napisał/a:
DPD najwyższa jakość usług... DPD wk... wi Cię i doprowadzi Cię do łez !
5 dni walki o swoją paczkę. Procedury, procedury, nie dostaniesz nr telefonu do kuriera. zapomnij.
~ olga
W dniu 2012-08-19 (10:55) olga napisał/a:
Witam,
zdecydowanie NIE polecam DPD.Kurier dostarczający mi przesyłkę zachował się bezczelnie: spóźniając się na umówiony przedział czasowy stwierdził, że ja powinnam się do niego dostosować, bo on nie ma czasu, żeby przyjeżdżać do mnie wtedy kiedy mi pasuje, poza tym on pracuje tylko do godz.16, a to że ja jestem w domu po 19 to już nie jego problem i jeździł wtedy kiedy mnie nie było w domu. Zaproponował mi, że zostawi mi przesyłkę na innej ulicy w jakimś sklepie. Jak powiedziałam, że pomyliło mu się, kto tu jest klientem a kto opłacanym wykonawcą usługi, to stwierdził, że powinnam popracować jako kurier, żeby wiedzieć jaka to trudna praca. Po rozmowie ze znajomymi i sąsiadami dowiedziałam się, że mieli takie same problemy z kurierami tej firmy, co dziwniejsze w innych miastach Polski też. Nigdy wcześniej nie miałam problemów z kurierami innych firm. Zawsze byli grzeczni i dobrze zorganizowani.Widać, że dpd toleruje takie zachowanie i postępowanie, dlatego ich zatrudniać. Przesyłki do dziś nie otrzymałam.Kurier zaproponował, że dostarczy mi ją we wrześniu skoro nie jestem w stanie się do niego dostosować.
Pozdrawiam wszystkich czytelników i życzę właściwych wyborów kuriera :)
~ ZBI
W dniu 2012-09-12 (08:22) ZBI napisał/a:
wole Poczta polska niz DPD moze troche dluzej ale bez problemow
~ gość anonimowy
W dniu 2012-11-16 (22:58) gość anonimowy napisał/a:
Nie polecam a wrecz odradzam dpd . Umawiaja sie kurierzy ale sie nie pojawiaja .Potem sie dowiadujesz ze niby byli zostawili awizo .Taka firma nie powinna mic racji bytu na rynku. Osobiscie czekam juz kilka dni na przesylke i obserwuje w necie jak przesylka wyjezdza i wraca bo rzekomo nikogo nie zastano w domu. Jasli macie wybierac firme dpd to nalezy sie nad tym zastanowic.
~ Ewa
W dniu 2012-12-04 (18:51) Ewa napisał/a:
Ja rownież nie polecam firmy DPD! Niestety czekam na przesyłkę już 5 dzień, w piatek odebrali przesylke, wczoraj (poniedzialek) miała niby do mnie zostać dostarczona bo dostałam nawet smsa, więc nie wychodzilam z domu i czekałam ponieważ zależało mi na tej przesylce. Wieczorem ok.20:30 sprawdziłam gdzie znajduje sie przesyłka i okazało sie ze przesyłka została z powrotem przywieziona do magazynu o godz.23:30 ( czyli za trzy godziny!!!). Nie wiem gdzie my żyjemy ale wydaje mi sie ze oddział Kraków ma taka sama strefę czasowa jak cała Polska!!! W dniu dzisiejszym przesyłka nawet nie została wydana, a w BOK usłyszałam ze dostanę ja prawdopodobnie w środę. A na dodatek dziś widnieje kolejny wpis ze wczoraj o 18 nikogo nie zastali w domu co jest kompletna bzdura!!! Kłamią i fałszuja informacje. Po co to śledzenie przesyłki skoro i tak wpisują co im sie podoba, ale by najmniej nic wspólnego z prawda. Przestrzegam wszystkich przed ta firma i napewno ja i moi znajomi już z niej nie skorzystają!!!
~ Ania
W dniu 2012-12-06 (17:02) Ania napisał/a:
Cha, właśnie czekam na kuriera dpd, ale nie liczę za bardzo na niego. Tak a propos powyższej wypowiedzi bardzo broniącej kuriera, jestem cały czas w domu, mieszkam na wybudowaniu, fakt, jednak wiele razy korzystałam z innych firm kurierskich, czasem dzwonili i pytali jak dojechać, jednak zawsze trafiali, mili i grzeczni. Tymczasem od dwóch dni w internecie czytam, że paczka została awizowana, ale o dziwo żadnego awizo nie znalazłam, i nikogo tu nie było, po kontakcie z kurierem, przez centrum interwencji (pół godziny czekania na linii, żeby ktoś odebrał) okazało się, że w dostarczeniu paczki przeszkadza mu śnieg - całe trzy cm śniegu!!!! "Bo ma duży samochód, może być ślisko, bo nie ma zamiaru szukać mojego domu po wybudowaniu i najlepiej żebym wyjechała trzy km, na główna trasę". No bezczelność ludzka nie ma granic, nie po to korzystam z firmy kurierskiej, żeby wyjeżdżać po paczkę i szukać kuriera. To nie mi płacą za dostarczanie przesyłek, i nie moim problemem jest to jakim samochodem ta osoba jeździ. Jeżeli o mnie chodzi, to właśnie on może nawet się przejść pieszo, jeśli boi się wjeżdżać samochodem, ale paczkę ma zakichany obowiązek dostarczyć, za to mu zapłaciłam. Cóż nikt nie mówi, że życie kuriera jest lekkie, jak się nie podoba, to trzeba może zmienić zawód? Cóż poczekam, a nuż widelec dziś te trzy cm śniegu nie przeszkodzą w dostarczeniu mojej paczki...
~ Ania
W dniu 2012-12-06 (21:51) Ania napisał/a:
No i się nie doczekałam, paczka wróciła do sortowni - dpd. Cóż pozostaje chyba złożyć reklamację. Nie polecam tej firmy kurierskiej, najgorsza z jakiej korzystałam, nigdy nie miałam takich problemów z przesyłką. Po telefonicznej interwencji kurier obiecał przyjechać wieczorem, niestety znowu lekceważące podejście do klienta. Widać 3 cm śniegu to zbyt dużo, jeśli już korzystać z tej firmy to tylko latem!!! Chociaż wtedy pewnie upał i kurz na drodze będzie nie do pokonania!!!
~ gość anonimowy
W dniu 2012-12-12 (19:52) gość anonimowy napisał/a:
UWAGA!!!!!!!!!!!!!!!FIRMA KURIERSKA DPD MA KLIENTÓW W NOSIE TO NIE PIRWSZE MOJE DOŚWIADCZENIE Z TĄ FIRMĄ KURIERSKĄ -PIERWSZE PRZESYŁKA OZNACZONA DELIKATNIE SZKŁO A KURIER POTRAKTOWAŁ JĄ JAK PIŁKĘ,-DRUGIE ZAGUBIONE DOKUMENTY PRZESŁANE PRZEZ JEDNEGO Z OPERATORÓW TELEFONI KOMURKOWEJ,W ODZEWIE NIE CHCE SIĘ FIRMIE DPD SZUKAĆ ZAGINIONEJ PACZKI-SKUTEK BRAK MOŻLIWOŚCI ZMIANY OPERATORA TELEFONU.NAJGORSZA FIRMA KURIERSKA W POLSCE NIE POLECAM.
~ dominika
W dniu 2012-12-18 (12:28) dominika napisał/a:
Ludzie przecierz wszystko zalezy od kurierow czyli czynnika ludzkiego. W moim regionie np (a mieszkam na typowej wsi 30 km na płd od Poznania gdzie najblizszego sasiada mam 300 m dalej) kurierzy z DPD akurat sa bardzo w porzadku, zawsze dzwonia, zawsze tu trafiaja, zachowuja sie bezproblemowo. Duzo paczek do mnie przychodzi z różnych firm przewozowych akuart z DPD nigdy nie bylo problemu. Po drugie trzeba wziac poprawke na to ze sa swieta i oni napewno tam maja niezly kociol przesylki w kazdej firmie pojda dluzej. Czekam wlasnie na dzisiaj wyslana paczke za posr. DPD mam nadzieje ze wszystko bedzie ok.
~ Lucjan
W dniu 2012-12-18 (23:03) Lucjan napisał/a:
Zgadzam się w pełni z @dominiką, wszystko zależy od ludzi.
Ja osobiście firmą DPD puściłem już kilkadziesiąt paczek od początku roku i żaden mój klient jeszcze się nie żalił, że coś nie tak z paczką.
Ja na przykład osobiście mam uraz do firmy DHL.
Polecam Siudemka,GLS,UPS,Opek i DPD na które tak się narzeka.
Pozdrawiam.
~ Wojtek
W dniu 2012-12-20 (13:23) Wojtek napisał/a:
nie polecam usług firmy DPD. kolejna już przesyłka nie została zrealizowana zgodnie z przyjętym zleceniem. jezeli chcecie mieć dostarczoną przesyłkę w terminie, to nie polecam firmy DPD
~ Anna
W dniu 2012-12-21 (13:15) Anna napisał/a:
DPD firma kurierska to chyba najgorsza firma z jaką miałam styczność, działają gorzej niż Poczta Polska... Mają max 2-3 dni na doręczenie paczki, ale w tym czasie to możesz zapomnieć że ją dostaniesz.. Po kilku dniach oczekiwania na kuriera decydujesz się zadzwonić do firmy DPD żeby ustalić co się dzieje z twoją paczką, w słuchawce słyszysz sygnał (zajęte),dzwonisz na drugi numer i9 jest to samo.. w końcu dodzwaniasz się i traktują Cię na zasadzie spychologii , słyszysz m.in. ,, proszę odebrać sobie paczkę z magazynu" , po raz kolejny ,,paczka będzie jutro" chociaż nawet nie wyjdzie z magazynu, ,,może Pani nie odebrać paczki od kuriera,jeżeli Pani chce wnieść reklamacje" itd...
Tam nikt nic nie wie i nie chce wiedzieć, klientów traktują tak jakby oni nam płacili za wysyłanie paczek i mają w nosie nawet własne regulaminy...Bałagan i chaos!!
~ gość anonimowy
W dniu 2012-12-22 (21:00) gość anonimowy napisał/a:
Nigdy wiecej nie skorzystam z uslug tej firmy.Chamstwo.
Czekam na paczke ponad 9 dni i koniec koncow musze jechac i odebrac osobiscie .Wytlumaczenie....."zostawili awizo" po ktorym ani sladu.Rodzina czekala na paczke kilka dni,zawsze ktos byl w domu.A kurier po prostu nawet nie raczyl poinformowac o opoznieniu.Jutro jade do Polski na Swieta i oczywiscie po odbior nadanej przezemnie paczki.To jakas masakra!
~ gość anonimowy
W dniu 2012-12-27 (13:32) gość anonimowy napisał/a:
Nie polecam. Nierzetelna "firma" Deklarują 24h dostarczenia przesyłki a dzisiaj mija 10 dzień i nadal kuriera jak nie było tak nie ma. Po interwencji na infolinii konsultant zapewnił mnie o dostarczeniu paczki następnego dni w konkretnej godz. Niestety kurier nie raczył się zjawić. Podczas kolejnej rozmowy dowiedziałam się że mogę złożyć reklamację lub odebrać przesyłkę osobiście. Żenada!!!! Człowiek płaci za usługę a i tak sam ma sobie odebrać bo nikt nie raczy potraktować swojej pracy i klienta poważnie. Dodam jeszcze ze siedząc w domu i czekając 10 dni dowiedziałam się o nieudanej próbie doręczenia. Omijajcie tą "firmę" z daleka. Same kłopoty z nimi są.
~ Szczecin2
W dniu 2012-12-28 (20:39) Szczecin2 napisał/a:
Po raz kolejny zawiodłam się na DPD. Za pierwszym razem przed świętami pomyślałam, dobra chłop ma dużo roboty, nie wyrobił się, nie jestem jedyna na tym świecie, czekałam 3 dni, paczka jest. Drugi raz niestety to samo. Żenada. Człowiek siedzi uwięziony w chacie wyczekuje na kuriera. Kontakt zerowy!!! Poczta wyrabia się szybciej, jak coś masz awizo idziesz na pocztę i odbierasz paczkę, a tu czekasz...Niestety nie będę już korzystać z usług tej firmy. Inni się wyrabiają, DPD nigdy.
~ gość anonimowy
W dniu 2012-12-29 (11:51) gość anonimowy napisał/a:
Witam (kurier dpd). Wszystkie pretensje osób mieszkających w terenie miejskim są praktycznie uzasadniane. Tu jest przyczyną stały brak czasu na objazd i obsługę rejonu. Natomiast osoby mieszkające po za terenem miejskim to z góry stwierdzę grubo przesadzacie. Tak jak wyżej gdzieś jest napisane Chałupa za grubą kasę a numeru posesji brak. Dojazd jest nie utwardzony itp. Sami jesteście winni tego że kurier nie może dojechać ! Mało tego powiem więcej nigdy nie dojedzie! Na samochodzie są przesyłki wartościowe za które odpowiadam głową. Ani ja , ani koledzy nie będą wjeżdżać w pole lub inne ugory to tak sobie życzy'jaśnie Pani'.Trzeba powiesić tabliczkę z numerem , utwardzić dojazd tak aby się koło nie urwało. Traktorami nie jeździmy. Większość z nas jeździ własnymi samochodami i za naprawy wózka nikt nam nie zwraca kasy.
~ gość anonimowy
W dniu 2013-01-02 (21:13) gość anonimowy napisał/a:
Zgadzam sie z tymi dojazdami do klientow . Jak by tak odwrocic sytuacje na dwa dni to takiemu klientowi odechcialo by sie jezdzic i szukac domu w polu.
~ gość anonimowy
W dniu 2013-01-09 (18:32) gość anonimowy napisał/a:
Ale to jest kuriera praca i jego obowiązkiem jest dostarczyć przesyłkę. Ja od 2 dni siedze jak głupi w domu, wczoraj kurier ponoć mnie nie zastał co jest fizycznie niemożliwe, zadzwoniłem do biura obslugi, napisałem tez maila reklamacyjnego. Oczywiście zostalem zapewniony ze przesylka dotrze dzisiaj po godzinie 15, ale oczywiscie w systemie pojawila sie przed 18 wiadomosc o umowionym pozniejszym terminie dostawy, nie wiem tylko kto i z kim sie umawial....
~ gość anonimowy
W dniu 2013-01-09 (21:11) gość anonimowy napisał/a:
no ale nie wszedzie da sie dojechac jakby chociaz pogoda nie pozwala na to i warunki na polnej drodze. to jak sie dzwoni do biura to prosi o numer do kuriera albo zeby polaczyla z kurierem
nie kazde miejsce kurier musi znac a nie zawsze jest tel podany
~ gość anonimowy
W dniu 2013-01-25 (10:01) gość anonimowy napisał/a:
Potwierdzam to co piszą moi poprzednicy -DPD ma nierzetelnych pracownikow .W sprawdzeniu gdzie jest moja paczka oczywiście jest iż został umówiony inny termin dostawy -co jest oczywiscie bzdurą bo nikt do mnie nie dzwonił.Siedzę drugi dzień w domu i czekam.......
~ gość anonimowy
W dniu 2013-01-28 (14:15) gość anonimowy napisał/a:
Niestety niekiedy nie jest możliwe dojechanie do klienta z wielu powodów. Zbyt duża ilość przesyłek, awaria samochodu bądź wypadek, złe warunki atmosferyczne, błędne adresy, brak numerów telefonów. Kurier też człowiek. Trochę wyrozumiałości. Jeżeli wszystko jest w porządku przesyłka na drugi dzień jest u klienta.
~ gość anonimowy
W dniu 2013-01-31 (21:26) gość anonimowy napisał/a:
najlepiej jak by zamawiali klienci do miejsc pracy to wszystkie paczki by docieraly :D
~ gość anonimowy
W dniu 2013-02-04 (19:31) gość anonimowy napisał/a:
witam, otóż ok godz.8:00 dostałem sms że DPD dostarczy przesyłkę w dniu dzisiejszym. Więc wziąłem wolne aby nie męczyć kuriera dodatkowym nadkładaniem kilometrów i co o godz.19:oo dowiaduję się ze strony DPD lokalizacja przesyłki że nie było mnie w domu. Co najśmieszniejsze od oddziału DPD pod mój blok raptem 12 km. NIE POLECAM TEJ FIRMY
Kulawy
W dniu 2013-02-07 (10:09) Kulawy napisał/a:
cześć wszystkim, ja też nie polecam tej firmy. raz zamawiałem kuriera, przysłali nie moją paczkę, potem składałem reklamację i długo czekałem na zwrot, moja paczka gdzieś zaginęła, w końcu sam musiałem gdzieś jechać ją odebrać :/ koszmar
~ gość anonimowy
W dniu 2013-02-12 (11:09) gość anonimowy napisał/a:
ja oczywiscie tez nie polecam tej firmy kurierskiej.nadałam do odioru dwie paczki ,kurier miał przyjechac na drugi dzień lecz nie zjawił sie. zadzwoniłam do dpd i pani zaproponowala kolejny termin odbioru i kuriera dalej nie było.kolejne telefony i kolejny termin odbioru. (oczywiscie brak kontaktu z kurierem i nie wiadomo dlaczego nie odebrał przesyłki).i tak miałam 4 terminy odbioru paczek które oczywisci nie doszły do skutku. dzis dzwonie do nich w sprawie reklamacji i oczywiscie rezygnuje z ich usług, tak sie ludzi nie traktuje. (odział szczecin)
~ Olo
W dniu 2013-02-28 (21:57) Olo napisał/a:
Kurier DPD umówiony po odbiór przesyłki między 14:00 a 16:00, od 13:00 zwolniłem się z pracy - kurier nie zjawił się wcale, w centrum powiedzieli, że nie mogą się do kuriera dodzwonić i że kurier już pewnie dzisiaj nie przyjedzie i zaproponowali jutrzejszy dzień 09:00 - 11:00 i znowu w pracy wolne trzeba wziąć, aby cały dzień czekać na kuriera.
~ gość anonimowy
W dniu 2013-03-07 (17:33) gość anonimowy napisał/a:
Zamawiam transporty paczek z Polski do Anglii tylko firmą DPD,i zawsze jest wszystko ok,zawsze na czas, bez żadnych problemow.
ola_w
W dniu 2013-05-03 (19:42) ola_w napisał/a:
Dzień dobry!
Przepraszam, że tak z innej beczki :)
Jestem studentką 3 roku Politechniki Poznańskiej. Piszę pracę na temat systemu użytkowania pojazdów w firmie kurierskiej oraz pracy kurierów. W tym celu przygotowałam ankietę, a jej wyniki posłużą tylko do realizacji pracy. Ankieta jest anonimowa i zajmie Państwu maksymalnie 10-15 minut. Będę bardzo wdzięczna jeśli Państwo poświęcą chwilkę na wypełnienie kwestionariusza. W razie jakiś wątpliwości, opinii, obiekcji, słów krytyki - proszę pisać. Bardzo dziękuję za współpracę! Pozdrawiam :)
https://docs.google.com/forms/d/1NYqaKPthOuiucSRpw9AbXBjegNjONSECTStfuvO3qDg/viewform
skimobill
W dniu 2013-05-08 (21:34) skimobill napisał/a:
Kurier do tej pory nie odebrał paczek do Hiszpanii oraz 3 innych !!! Numery zleceń 201305084668 , 201305084851 , 20130501130 , te ostatnie zostały zlecone i zapłacone 1 . maja br. !!! Biorą pieniądze za coś z czego nie potrafią się wywiązać. Ludzie na infolinii przekładają zlecenia z dnia na dzień , za każdym zapewniając , że tym razem kurier przyjedzie do 18 a zlecenie będzie potraktowane priorytetowo. Jeśli paczka nie dotrze do piątku na miejsce, klient jej nie odbierze i odeśle ją do mnie, jak sądzę na mój koszt. Trzeba mieć tupet żeby w ten sposób postępować z ludźmi, szczególnie w dzisiejszych czasach, kiedy każdy klient się liczy. Widocznie nie dla nich, ręce opadają , że takie firmy jeszcze istnieją. Ja w każdym razem korzystam z ich usług po raz ostatni. Pozdrawiam.
skimobill
W dniu 2013-05-09 (15:54) skimobill napisał/a:
CD komedii z DPD w roli głównej. Oczywiście w dniu wczorajszym kurier nie odebrał przesyłek. O 8:05 w dniu dzisiejszym zadzwoniłem do działu interwencji, miła pani przeprosiła mnie za zaistniałą sytuację przyznając mi oczywiście rację i zgadzając się ze wszystkim co mówiłem ( gdybym powiedział , że po środzie jest piątek też pewnie by się zgodziła), jednocześnie zapewniając mnie , że kurier do moich przesyłek został przydzielony specjalny kurier a ona sama OSOBIŚCIE będzie sprawę pilotować i DOPILNUJE tego by kurier był u mnie już przed południem. O godzinie 14 zadzwoniłem do tegoż działu interwencji, chcąc zapytać czy 14 do dalej przedpołudnie, ale inna pani ( już nie taka miła) powiedziała ,że nie ma możliwości porozmawiania z tą osobą którą rozmawiałem rano a paczki nie odebrano bo "NIE BYŁA GOTOWA" . W tym momencie zdałem sobie sprawę ,że albo mam do czynienia z prowokacją albo też jestem w ukrytej kamerze, bo przecież nikt nie zabrnąłby w swojej głupocie i nieodpowiedzialności za słowa , aż tak daleko. Nic z tego ! Pani poinformowała mnie , że ponawia zlecenie i paczki zostaną odebrane w dniu dzisiejszym do godziny 18. Postanowiłem się rozłączyć bo sytuacja stała się na tyle gorąca, że zacząłem się obawiać o swoje zdrowie. Po 10 minutach otrzymałem email o treści:
"Zlecenie nie zostało zrealizowane z przyczyn serwisowych. Za zaistniałą sytuację przepraszamy.
Informujemy, iż nie mamy możliwości zrealizowania zlecenia w dniu dzisiejszym. Zlecenie zostało przyjęte do realizacji na 10-05-2013 w serwisie krajowym pod nr.: 201305099285 w godzinach 09:00-16:00."
komentarz w tej sytuacji staje się zbyteczny.
Dodam tylko ,że klient cofnął mi już pieniądze za towar z systemu paypal i zgłosił mnie jako oszusta do serwisu aukcyjnego jako oszusta, wystawiając jednocześnie negatywny komentarz ( pierwszy od 2005r)...
sylwiona37
W dniu 2013-08-12 (17:03) sylwiona37 napisał/a:
Witam,dlaczego ja tego wcześniej nie przeczytałam!dzisiaj mija tydzień od chwili,kiedy kurier nie zastał mnie w domu,no i zaczęło się!Przesyłka z DPD została awizowana,kurier podał numer telefonu,potem ten telefon wyłączył,nie mogłam się dodzwonić,miła pani z infolinii poinformowała mnie,że kurier nie ma obowiązku dzwonić do mnie ,po urlopie wróciłam do pracy,a kurier jeżdzi do dzisiaj,bo nikt mu nie przekazał gdzie pracuje,telefonu nie odbierają,a na dodzwonienie się do tej BARDZO SOLIDNEJ FIRMY straciłam już kupę kasy.Dzisaj ponownie zedzwoniłam do DPD,udało mi się otrzymać numer telefonu do kuriera(hurra, kolejne 10złoty wtopione ale numer jest!)DZWONIE i co?I NIC!!!!!!!!!!NIE MA TAKIEGO NUMERU!!!!!!!!LUDZIE OMIJAJCIE DPD Z DALEKA!kurierzy mają w nosie klientów!
kiti...........
W dniu 2013-10-19 (19:34) kiti........... napisał/a:
Witam jestem kurierem DPD jeśli mam telefon to dzwonię do klienta, często go nie mam jest zły lub nie odbiera telefonu na pozostawione avizo nie odpowiada ,bardzo często jest brak numerka na domu lub mieszkaniu ,my mamy obowiązek podjechać do klienta raz dziennie przez trzy dni . Brak dzwonka przy drzwiach to standard.Często widzę że ktoś jest w domu a jak mam doręczyć paczkę skoro dzwonek nie działa a telefonu nie odbiera,a potem zdziwienie dlaczego avizo byłam w domu.Dochodzenie do drzwi przez 10 min .to też standard brak gotówki lub wielkie dyskusje a skąd ta paczka a do kogo a ja nie zamawiałam a co w niej jest,a na końcu no tak zamawiałam ją zapomniałam przez trzy dni lub zdziwienie że już jest.Tak wygląda dzień kuriera,prawie jak terapeuty.Jak jest możliwość zawsze umawiam się z klientem . I na pewno z mojego powodu nigdy nie było sytuacji aby jej nie dostał .Pozdrawiam kurierów DPD KLIENCI ZASTANÓWCIE SIĘ CZY WASZE SKARGI ZAWSZE SĄ UZASADNIONE
herdzik
W dniu 2014-03-10 (09:55) herdzik napisał/a:
DO KITI.
Ale taki kurier jak Ty to naprawdę nie często się zdarza !!
ulllla
W dniu 2014-04-17 (18:05) ulllla napisał/a:
Nigdy w życiu nie miałam do czynienia z gorszą firmą kurierską. Nie dosyć,że nie poinformowano mnie,że zaistniały problemy serwisowe przez co dostarczenie przesyłki wydłużyło się, wstępnie o jeden dzień WSTĘPNIE, bo potem okazało się, że miała być na 16 kwietnia, ale jakoś dziwnie jej nie było... Więc zadzwoniłam spytać co się z nią dzieje, status przesyłki był WRO czyli już odpowiedni oddział, to dowiedziałam się, że może na dziś. A dziś obdzwaniając od Warszawy przez Wrocław, po koordynatora paczek, który nawet nie był łaskaw odebrać telefonu, dowiedziałam się, że no tak moja paczka jest w magazynie i będzie na jutro... Dla mnie to już nawet śmieszne nie jest, tylko żałosne.
Paczki nadal nie ma,ale przecież zawsze mamy JUTRO...
Aby dodać nowy post musisz być zalogowanym użytkownikiem Forum Kurierem
Szybkie porównanie cen paczki - 5 kg:
Szybkie porównanie cen paczki (export) - 1 kg: