Siódemka

Porównuj ceny przesyłek i znajdź najtańszego kuriera

Temat: Siódemka

Założony: 2010-06-12 17:24:14 przez: szluva - przeglądane: 7817 razy

szluva

użytkownik szluva

W dniu 2010-06-12 (17:24) szluva napisał/a:

W lubelskim oddziale Siódemki wrze! Kurierzy postanowili sprzeciwić się malejącym wciąż stawkom za stopa. A jak jest w Waszych oddziałach

Pozdrawiam, Szluva - Siódemka- Lublin

~ gość anonimowy

użytkownik gość anonimowy

W dniu 2010-06-16 (21:21) gość anonimowy napisał/a:

u nas tylko ustąp pierwszeństwa, stopów jak na lekarstwo

Pozdrawiam, Kolonko-TVN-Waszyngton

~ gość anonimowy

W dniu 2010-07-20 (20:16) gość anonimowy napisał/a:

Toś się chlopie popisał....

Marcin80

użytkownik Marcin80

W dniu 2010-10-23 (12:41) Marcin80 napisał/a:

Ktoś wysyła siodemką? Nie chodzi mi o operatorow wirtualnych tylko czy ktos nimi wysyla i jak sie wspolpracuje? Wiem ze to nie jest najlepsza firma, ale kto chyba korzysta bo firma dziala?

~ gość anonimowy

W dniu 2010-10-24 (09:20) gość anonimowy napisał/a:

My współdziałaliśmy z 7. Przyznam, żę nie nadążaliśmy pisać reklamacji. Ponadto większość czasu spędzaliśmy dzwoniąc po oddziałach, szukając paczek. Zdarzają się dość często sytuację, kiedy paczka zamiast do Radomia jechała na Szczecin.

~ gość anonimowy

W dniu 2010-10-28 (11:56) gość anonimowy napisał/a:

ktoś musi bo mają całkiem sporo paczek. Słyszałem że nawet ponad 60 tys dziennie już. Ale cena niska to i paczek duzo.

VaniL

użytkownik VaniL

W dniu 2010-11-08 (22:01) VaniL napisał/a:

No sprzedali paczki po 9.20zl netto to maja klientow.Sam pracuje w siodemce i wiem jak teraz jest.

~ gggoossiiaaa

użytkownik gggoossiiaaa

W dniu 2010-12-09 (16:31) gggoossiiaaa napisał/a:

na swoja przesyłkę czekałam 2 tygodnie. Jechała "aż" z Częstochowy na Bielsko czyli ok 200 km. Pojechałam do oddziału w poniedziałek odstałam 2 godziny i odeszłam z niczym. We wtorek koleżanki z firmy zaopatrzyły mnie w termos i punkt 13 stanęłam u wrót piekieł gdzie przez prawie 5 godzin czekałam na odpowiedź, że mojej paczki nie ma. Na magazynie przewinęło się poza mną ok. 20 osób część również odeszła z niczym. Dziś jest czwartek a po paczuszce nie ma śladu. Nikogo nie interesuje ile kto czeka, jak pilnie potrzebna mu zawartość przesyłki ani jak wielkie straty powodują w firmach, które czekają aż 7 łaskawie wywiąże się z umowy. Nasza firma straciła na "usługach" tego kuriera w ciągu tygodnia 11tys. A najlepsze jest to, że termin doręczenia przesyłki w 7 to "tylko" 30 dni. Przy nich zwykły list niepolecony na poczcie polskiej jest przesyłką ekspresową. Polecam te firmę jedynie tym, którzy mają za mało problemów w życiu a ich firma nie odczuwa strat poniżej 200 tys dziennie.

skimobill

użytkownik skimobill

W dniu 2010-12-09 (20:40) skimobill napisał/a:

Warto się zastanowić czy przesyłka w ogóle została wysłana. Zauważcie pewną prawidłowość, pretensje głównie mają oczekujący na przesyłkę. A przecież wystarczy powiedzieć klientowi ,że paczka została wysłana np. w wtorek mimo ,że wysłaliśmy ją np. w czwartek, wpisując jednocześnie w liście przewozowym wtorkową datę.
Nie twierdzę ,że tak jest ale jest to możliwe. Ja osobiście korzystałem z "7" kilkanascie razy i odbyło się bez problemów. Wiem ,że to zbyt mało by ocenić rzetelność firmy ale zawsze coś ;)

~ gość anonimowy

W dniu 2010-12-11 (15:03) gość anonimowy napisał/a:

wysyłamy 7 od kilku lat i zazwyczaj jest OK ale od 2 tygodni ta firma prawie nie działa. Kurier nas olewa sami musimy wozić paczki .... ale chyba je dostarczają ..... Poważnie myślimy o zmianie firmy kurierskiej bo szkoda nam czasu na odwalanie ich roboty.

~ gość anonimowy

W dniu 2010-12-17 (12:59) gość anonimowy napisał/a:

SIÓDEMKA OLEWA KLIENTÓW PONIEWAŻ SAME BURAKI TAM PRACUJĄ
JAK KLIENCI ZACZNĄ ICH OLEWAĆ TO SIĘ MOŻE OPAMIĘTAJĄ

ROZUMIEM, ŻE PACZKI W TYM OKRESIE MOGĄ IŚĆ DŁUŻEJ
ALE, ŻEBY PRZYNAJMNIEJ JAKIŚ KONTAKT Z NIMI BYŁ, JAKAŚ INFORMACJA, A TU OLEWAŃSKO. MOJA FIRMA W PLECY 20 000. BĘDZIE SPRAWA W SĄDZIE.

~ gość anonimowy

W dniu 2010-12-17 (15:47) gość anonimowy napisał/a:

Kupilem odzywki ze sklepu i mojej paczki nie ma. Kurier cham, brak informacji z centrali, kurier pyskuje, o ile sie zjawi, to mocno sie zdziwi. NIE POLECAM

~ gość anonimowy

W dniu 2010-12-19 (23:08) gość anonimowy napisał/a:

ja słyszałem, że ostatnio to i prezes paczki wozi po śląsku.

alleshop

użytkownik alleshop

W dniu 2010-12-20 (14:47) alleshop napisał/a:

narobili sobie duzo umow z niskim cenami to mają co robić. ja czekałem ostatnio "tylko" 3 dni. Jak na zime to bardzo szybko

~ gość anonimowy

W dniu 2010-12-22 (13:59) gość anonimowy napisał/a:

w 7 jest bajzel podobno - ja nie widziałem - zrobili propagandę i zaprosili tvn do sortowni, ze pokazać ze wszystkie paczki wyjechały w miasto i że opóźnienia nie ma a wcale wahadeł nie rozładowali i wyczyścicli sotrownie poupychali paczki w tirach. Taki zabieg. Klienci uciekają z 7

~ gość anonimowy

W dniu 2010-12-24 (09:47) gość anonimowy napisał/a:

ciekawe jak brokerzy siódemki sobie radzą?

~ gość anonimowy

W dniu 2011-04-17 (15:15) gość anonimowy napisał/a:

zaczelem jezdzic w siudemce i nie narzekam tylko ludzie sa troche chamscy.mysle ze gdyby byli troche milsi to bylo by lepiej.

~ gość anonimowy

W dniu 2011-05-26 (18:34) gość anonimowy napisał/a:

Pracuję w śiódemce od grudnia dostaliśmy z mężem niezłą szkołę ale warunki znośne, ludzie w porządku i klienci - no, tacy jak wszędzie. Pozdrawiam wszystkich kurierów siódemki w kraju.

~ ZHM

użytkownik ZHM

W dniu 2012-03-31 (14:42) ZHM napisał/a:

Nie radzę koszystać z Siódemki O/ Opole!!! Przesyłka dotarła do nich w czwartek rano. Kurierowi nie chciało się pojechać 20 km, aby ją dostarczyć, po moich telefonach na infolinię na drugi dzień (piątek o godzinie 14-tej) odebrałem bezczelny telefon z impertynencjami od kuriera (notabene najpierw twierdził, że właśnie się ładuje!!!) i na złość mi zdał przesyłkę do magazynu. Około 17-tej pani z oddziału w Opolu raczyła do mnie zadzwonić, że przyjedzie inny kurier w... poniedziałek!!! Dodatkowo ŻADNEGO przepraszam!!! Jaka firma może sobie pozwolić na takie zachowanie pracowników i współpracowników? Napewno nie solidna i pewna!!!

~ gość anonimowy

W dniu 2012-04-03 (23:40) gość anonimowy napisał/a:

Po pierwsze - kurier nie jest pracownikiem firmy a jedynie podwykonawcą. Stawki za doręczenie paczki są śmiesznie niskie, a paliwo drożeje. Jeśli mam jechać na zapadłą wiochę specjalnie 20 km to raczej muszę się upewnić, czy ktoś łaskawie tam czeka. Telefony komórkowe istnieją, ale często nie są odbierane przez kochanych klientów i jest dylemat. Bo dymać 2 razy tam to już z powrotem 80 km, za które nikt mi nie zapłaci.Nie zdajemy "złośliwie" przesyłek do magazynu, bo mimo tych gównianych pieniędzy (za paczkę mam aż 4 zł netto) mimo wszystko chcemy pracować bo to być albo nie być dla naszych rodzin. Jesteśmy zobowiązani co rano podstawiać samochód bo jak nie to kara, nikogo nie obchodzi, że się zepsuł i zęby w ścianę. To tylko nasze ryzyko. Zarabiamy tyle, że każda awaria powoduje znaczny uszczerbek dla kieszeni, a podatki, ubezpieczenia i zus musimy płacić też. Korzystamy z telefonów prywatnych, rachunki na koniec miesiąca za rozmowy wynoszą kilkaset złotych.A tu jeden z drugim (klienci) mają pretensje, że "pani nie zadzwoniła ". Dziś rozwiozłam 50 paczek i proszę policzyć tylko po 2 minuty rozmowy z każdym klientem z mojego telefonu - to jest 100 min. dziennie. Kto za to zapłaci ? Kurier.Pracujemy po 14 godzin dziennie i nie raz jest tak,że nie ma za co żyć. Dodatkowo jesteśmy zobowiązani do rozładunku frachtu (tir który przywozi rano paczki do oddziału), a zimie temp. na hali rozładunkowej wynosiła aż minus 5 st.C.Jeśli ktoś zachoruje i nie jest w stanie jechać to nikogo to nie obchodzi i kolejna kara pieniężna. Piszę to po to, aby tacy klienci jak Pan ZHM powyżej też coś zrozumieli zanim zaczną wylewać swoje żale na forum. A tak na marginesie - pracuję w opolskim oddziale Siódemki i znam to od podszewki.

~ gość anonimowy

W dniu 2012-07-02 (08:45) gość anonimowy napisał/a:

Witam ludzie nie są świadomi tego że kurier tylko sobie jeździ i ma wszystko w dupe dla nich trzeba robic wszyscy na już, Pan podjedzie tam bo ja nie mam kasy np lub cos innego a to juz są kilometry kurier nie ma obowiązku dzwonic do klienta jezeli jest w tej samej miejscowosci i ma np 10 stopow i ludzie mają zdziwienie ze nie zadzwonil i uprzedzil. Nie powiem ze są nie ma ludzi wyrozumiałych ktorzy rozumieja naaszą prace czasami dadzą cos przekąsic czy jakas mała kawke wypic ( tyczy sie to wioch) bo w miescie nnikt takiej goscinnosci nie da sa też chamy ktorzy tylko narzekaja bo on nie przyjechal bo przyjechal za wczesnie lub za poźno jakk ten Pan 2 posty wyżej powiem jedno jakby prosty kowalski lub np ten Pan z góry pojezdzil z nami jeden dzień to by zrozumial na czym polega ta praca szczegolnie jak zostaje duzo stopow jest pozno do tego odmowy przyjecia lub awiza i ... paczki znowu na magazyn w ktorym dochodza czy tak bylo, pozdrawiam - kurier Lublin

~ gość anonimowy

W dniu 2012-10-22 (19:45) gość anonimowy napisał/a:

Witam jestem początkujacym kurierem siódemki oriętuje sie ktos ile wynosi kara za żle nadaną paczkę chodzi mniej wiecej o 200 km

~ gość anonimowy

W dniu 2012-11-02 (19:23) gość anonimowy napisał/a:

Hej ,czy u was w oddziałach tez są kary procentowe za wszystko np źle wypisany LP 100ZL BRAK SPODNI FIRMOWYCH 1%OD WYSTAWIANEJ FAKTURY NA TWOIM REJONIE MASAKRA!!!!

~ gość anonimowy

W dniu 2012-11-14 (16:06) gość anonimowy napisał/a:

Są kary jak cholera, do tego jeszcze chore szefostwo które tylko myśli nie jak pomóc kurierowi a utrudnić i zajebać mu jego kase z faktury, np w Lublinie kurierzy muszą pilnować sobie paczek , spisywać ile w danym dniu mieli bo jeśli tego nie zrobi np 10 paczek na faktruze pójdzie w diabli

~ gość anonimowy

W dniu 2012-11-22 (21:49) gość anonimowy napisał/a:

Nowość!!!koszty związane za uszkodzoną paczką ponosi kurier chyba ,że paczkę wychwycisz ją jak schodzi z FRACHTU i spiszesz protokół szkody z magazynierem ale masz na to 5min od chwili przyjęcia na magazyn. Nie bulisz tylko wtedy gdy na protokole zaznaczysz opakowanie zewnętrzne nie uszkodzone.:)pzr "KURIER777"

~ gość anonimowy

W dniu 2012-12-12 (18:40) gość anonimowy napisał/a:

Firma i obsługa beznadziejna chodzi oczywiście o siódemke na zamawiany towar z allegro niemamy wpływu jaką firmą kuriers. nadaje sprzedawca ale zauwazyłam że coraz częściej korzystają z ich usług i napewno powodem jest cena , paczka ani razu nie doszła domnie w czasie określonym w nadaniu zawsze -wiecznie jest jakiś problem ci kuriery jakby pracowali tam za kare! dostarczenie paczki powyżej 3 dni nie do pomyslenia skoro ustalenia są inne , infolinia totalna beznadzieja nie trzymaja strony klienta ,świadczy to tylko że badziew rozwija sie od korzenia ,życze im aby długo nie pociągneli jeżeli nie potrafią dostosować się do warunków umowy nie mają polotu do innych firm kurierskich

~ gość anonimowy

W dniu 2012-12-20 (23:03) gość anonimowy napisał/a:

Niezadowolonych zapraszam na rejon z kurierem to zobaczycie na czym to polega, a nie ciągle tylko narzekacie, a bo to, a bo tamto.. Moim zdaniem jak ktoś zamawia paczkę to powinien być w domu lub zorganizować kogoś żeby odebrał przesyłkę, którą może sobie monitorować przez internet i wtedy wiadomo kiedy przyjdzie, ale WY KLIENCI potraficie tylko narzekać na kurierów którzy ciężko pracują i dają z siebie wszystko a nikt ich nie docenia. Tak dla przykładu przychodzisz na 7 do pracy, sortujesz paczki, ładujesz na auto, wyjeżdżasz o 9 jak odsługujesz wioski to gdzieś za godz. doręczysz pierwszą paczkę a masz ich 80 i 10 zbiórek w firmach gdzie firmy do 16, kilometrów zrobisz z 250 a o 18.30 musisz być na magazynie żeby Twoje nadania wyjechały. Uważacie że to takie proste? Zdziwilibyście się! więc proszę o trochę poszanowania i zrozumienia dla pracy kuriera, która wbrew temu jak się Wam klientom wydaje nie jest łatwa. Są ludzie, którzy doceniają naszą pracę ale wiele jest ludzi, którym się wydaje że kurier jedzie specjalnie do niego z tą paczką i doręczy w godzinach które klient sobie życzy. Ale wcale tak nie jest gdyż kurierzy maja stałą trasę i nie są w stanie spełniać każdego Waszego życzenia. Troche więcej współpracy z kurierem z Waszej strony klienci a napewno będzie lepiej...

Pozdrawiam wszystkich Kurierów

~ gość anonimowy

W dniu 2012-12-23 (15:12) gość anonimowy napisał/a:

Co do siódemki to reklamacji się u nich nie załatwi standardowo wysyłają na drzewo, ew bezczelnie piszą żeby zrobić im sprawę w sadzie to coś może się załatwi na takiej drodze, a sprawa dotyczyła pobrań na niespełna 1000zł których mi nie przelali za wykonaną usługę bo pomyliła sie Pani w warszawie przyjmujaca zlecenie i nie zaznaczyła że to ma być pobranie kurier doręczył przesyłke pobraniową a pobrania nie pobrał, kase straciłem rozmawiać
nie ma z kim... niema nikogo kompetentnego do załatwienia problemu zero chęci spychologia - ale tak działa siódemka....

~ gość anonimowy

W dniu 2013-01-30 (16:06) gość anonimowy napisał/a:

wszystkie firmy kurierskie to porazka. nikt nie wie jak sie kurierow wykorzystuje nie mowiac o pojedynczych przewoznikach, ktorzy musza pokrywac wszystko z wlasnej kieszeni. pracowalem w siodemce oddzial warszawa. zdobywalem klientow pracowalem po 12 13 godzin dziennie nie mowiac o kilogramach jakie przerzucalem. dostarczalem od 80 do95 procent przesylek reszta to zle wypelnione listy lub osoby ktorym sie zdaje ze odebranie telefonu i umowienie sie to problem lub tacy co sami tworza problemy z odbiorem. najczesciej mnie nie ma w domu wyjechalem zapomnialem jestem w pracy koncze o 21 tak wszyscy bedziemy czekac za 3.5 zł piec godzin zeby doreczyc im paczke bo nie wstaje o 5 zeby na 6 byc w pracy i zasowac kolejne 12 godzin za smieszne pieniadze a niektorzy jak rano sie im dostarczy paczke to jeszcze maja pretesje ze za wczesnie i potrafia zamknac drzwi przed nosem lub wogole ich nie otworzyc! nie bede wspominal o odbiorach bo to tez ciekawa sprawa. szkoda tylko ze z miesiaca na miesiac ludzi uczciwie pracujacych sie okrada z byle powodu wiec nic dziwnego ze czesc zaczyna miec wszystko w dupie skoro to kierownicy i szefowie maja zarabiac kase a my zjadac resztki i cieszyc sie ze pracujemy. ja zrezygnowalem gdy moj koordynator z usmiechem na ustach powiedzial mi zebym sie cieszyl z tego ze nie dokladam do interesu ze troche mi zostaje gdy zobaczylem grudniowa faktore i porownalem z rokiem poprzednim to mi rece opadly bo pracowalem o wiele ciezej a zarobilem mniej. coz to Polska kraj zlodziejstwa.

~ gość anonimowy

W dniu 2013-02-07 (21:25) gość anonimowy napisał/a:

Hej to ja mam gorszy przypadek paczke zamowiłam z allegro , dokładnie kurtke . Wysłąna została przesłany do mnie nr listu przewozowego , czekalam na kuriera cały dziennie przyjechał wieczorem bedąc juz w pracy ( a dodam że w tym czasie w domu byli inni domownicy którzy mogli ja odebrać ) sprawdzam status przesyłki i jest rzekomo doręczona . Na tej liscie która sie podpisuje podobno również jest moj podpis . Od wczoraj sprawe wyjasniam dzis miał przyjechac kurier z tą paczka która rzekomo sam sobie podpisał dla lepszych efektów , czekałam do 21 i dalej nic . Nikt juz telefonów nie odbiera ten kurier ma wyłaczony każdy ręce umywa . Przesyłka jest rzekomo doreczona i dziękujemy ... A najgorsze w tym wszytskim jest to że około 2 tyg temu zamawiająć buty również kurier siodemki miał zaszczyt buty moje wkleić jakiejs Pani ktorej nawet na oczy nie widziałam pod naszym wieżowcem ... I powiedzcie mi teraz co robic ...??

Aby dodać nowy post musisz być zalogowanym użytkownikiem Forum Kurierem

Zaloguj się

Reklama

Szybkie porównanie cen paczki - 5 kg:

kurier paczkomaty logo Paczkomat®

od 16,92

Paczkomat®

kurier orlenpaczka logo ORLENpaczka

od 11,43

ORLENpaczka

Szybkie porównanie cen paczki (export) - 1 kg:

do Niemiec